LGS’ye hazırlanan çocuğa nasıl davranılmalı?
Şimdi çocuklarımıza nasıl davranmamız gerektiğine odaklanalım. Çocuğunuzu başkalarıyla karşılaştırarak yargılamayın. …Sınav kaygınızı çocuğunuza aktarmayın. …Çocuğunuz için yaptığınız fedakarlıkları küçümsemeyin. …Çocuğunuza ders çalışmasını söylemeyin. …Çocuklarınızın kendi hayallerinin peşinden gitmesine izin vermeyin. Daha fazla makale…
LGS’ye hazırlanan bir çocuk günde kaç soru çözmeli?
Örneğin, sınav hazırlık sürecine yeni başlayan bir öğrenci gün boyunca 50 soru çözerek başlayabilir. Sınav yaklaştıkça bu sayı günde 200 hatta 300 soruya kadar çıkabilir. Ancak her öğrencinin genel yeteneği aynı olmadığı gibi, bir öğrencinin her dersteki yeteneği de aynı değildir.
LGS’ye hazırlanan bir öğrenci nasıl çalışmalı?
1-Her gün kitap okumalısınız, 2-Düzenli çalışmalısınız, 3-Her gün tekrar etmelisiniz, 4-Konuları yüzeysel değil, derinlemesine öğrenmelisiniz, 5-Farklı kaynaklardan testler çözmelisiniz (mantık ve düşünme yeteneğini ölçen testler). Kullanmalısınız (zihin haritası, kodlama vb.).
LGS’den 1 gün önce ne yapılmalı?
LGS’DEN BİR GÜN ÖNCE YAPILMASI GEREKENLER LGS için kalan son gün. … Sınav öncesi diyet rutininize sadık kalmanız önemlidir. … Uyku Düzeni Uyku düzeninizi bozan stresli durumlardan uzak durmalısınız. … Rahatlatıcı Aktiviteler Sınavdan önce yürüyüşe çıkabilir ve daha canlı bir zihin için doğayla temas kurabilirsiniz. … Bir plan yapın!Daha fazla makale…•31 Mayıs 2024
LGS öncesi kaç saat uyumalı?
Akşamları uykunuzu bozabilecek çay, kahve veya kola içeceklerinden kaçının. Yatmadan en az 2 saat önce yorucu aktiviteleri durdurduğunuzdan emin olun. Kendinize fiziksel ve zihinsel olarak rahatlama fırsatı verin. Yeterli ve düzenli bir gece uykusundan sonra, gündüz uykusu önerilmez.
LGS stresini azaltmak için ne yapmalı?
Başarılarını vurgulayın ve başarısızlıkların normal olduğunu açıklayın. Hatalardan ders çıkarmanın önemini vurgulayın. Fiziksel ve ruhsal sağlığa dikkat edin: Düzenli egzersiz, sağlıklı beslenme ve yeterli uyku sınav stresini azaltmada önemli rol oynar.
LGS’de en çok soru tutturan yayın hangisi?
LGS’de en fazla soruya cevap veren yayınlar arasında yer alan Aydın Yayınları, 2023 yılında da aynı başarıyı yakalamak için gerekli çalışmaları yapmıştır.
LGS öğrencisi günde kaç saat telefona bakmalı?
“Günlük; “3-6 yaş arası çocukların günde 30 dakika, ilkokul öğrencilerinin 45 dakika, ortaokul öğrencilerinin günde 1 saat, lise öğrencilerinin ise günde 2 saat ekran ve teknik aletlerle vakit geçirmesi en iyisidir.”
2024 LGS 1. fen Sorusu Kaç Puan?
Öğrenciler matematik sorularında en yüksek puanı aldı, sonra Türkçe ve sonra da fen sorularında. 1 matematik sorusu 4,63 puan değerindeyken, 1 Türkçe sorusu 4,10 ve 1 fen sorusu 3 puan değerinde.
LGS’ye kaç ay kala çalışılmalı?
LGS’den 1-2 ay önce deneme sınavına odaklanılmalıdır. Kağıdı çözerken zaman ayırmaya dikkat edilmelidir. Zaman takibiyle denemeleri çözmek LGS’de daha iyi zaman kontrolü sağlar. Kağıdı çözmek adayları gerçek sınava hazırlar.
LGS’ye kaçıncı sınıfta çalışmaya başlanmalı?
Bu durumda yaz aylarında daha sıkı çalışmak gerekiyor. LGS ile ilgili ciddi bir öğrenme süreci yaz aylarında, 7. sınıfın tamamlanıp 8. sınıfa geçişin gerçekleştiği dönemde başlamalıdır. Bu sayede öğrenciler konuyu yetiştirememe, sınava konsantre olamama gibi sorunlar yaşamayacaklardır.
Nasıl verimli ders çalışılır?
1 – Hedeflerinizi belirleyin. 2 – Çalışma planı oluşturun. … 3 – Çalışma ortamınızı düzenleyin. … 4 – Hazırladığınız derslere gidin. … 5 – Çalışmanızı engelleyen faktörleri ortadan kaldırın. … 6 – Farklı kaynaklardan yararlanın. … 7 – Ders sonunda kendinizi değerlendirin. … 8 – Ezbercilikten kaçının. … 9 – Zor derslere zaman ayırın.
LGS’ye az kala ne yapmalı?
Hemen okumaya başlayın ve son haftanızı en üretken şekilde geçirin! … Son haftada, uyku düzeninizi sınav gününe göre ayarlamalısınız. … Dengeli beslenin. … Test çözün. … Pratik yapın. … Motivasyonunuzu koruyun. … Sınavdan önceki gün dinlenin. … Sınav gününüzü planlayın.Daha fazla makale…•24 Mayıs 2024
LGS’ye çalışmak için günlük kaç soru çözülmeli?
Böyle bir durumda günlük 180 ile 240 soru arasında çözülmesi gerekir. Duruma göre bu sayıyı artırabilir veya azaltabilirsiniz. İyi bir hedef için çalışıyorsanız 120 sorunun altına düşmemelisiniz.
LGS’ye girmeden önce ne yemeli?
Tam buğday ekmeği, yumurta, az tuzlu peynir, taze meyve ve sebzeler, pekmez/bal ve ceviz, fındık gibi yağlı tohumlardan oluşan, aşırıya kaçmamak kaydıyla bir kahvaltı tercih edilebilir.
LGS son bir hafta ne yapılmalı?
LGS’ye son hafta kaldı. Bu haftayı üretken bir şekilde geçirmeniz için harika önerilerimiz var. Hemen okumaya başlayın ve son haftanızı olabilecek en üretken şekilde geçirin! … Dengeli beslenin. … Sınav çözün. … Pratik yapın. … Motivasyonunuzu koruyun. … Sınavdan önceki gün dinlenin. … Sınav gününüzü planlayın.
Sınavda başarısız olan çocuğa nasıl davranmalı?
Çocuğunuza eleştiri yerine olumlu geri bildirimlerle yaklaşarak öz saygısını artırabilirsiniz. Ayrıca, başarısızlığın nedenini anlamak, hedefleri gözden geçirmek ve çözüm odaklı bir yaklaşım benimsemek, çocuğun gelecekte daha iyi sonuçlar elde etmesine yardımcı olabilir.
LGS’ye girerken nelere dikkat etmeliyiz?
Dengeli bir kahvaltı yapmalı ve alışık olmadığınız yiyecekleri yemekten kaçınmalısınız. Havaya uygun rahat kıyafetler giymelisiniz. Sınav yerine gecikmeden gitmelisiniz. Cep telefonu, mücevher vb. gibi sınava getirilmemesi gereken eşyaları getirmemeye dikkat etmelisiniz.
LGS’ye çalışmaya ne zaman başlanmalı?
LGS’de ciddi bir çalışma dönemi 7. sınıfın tamamlanması ve 8. sınıfa geçişle birlikte yaz aylarında başlamalıdır. Bu şekilde öğrenciler dersten kalma veya sınavda konsantrasyon eksikliği gibi sorunlarla karşılaşmayacaklardır.