İçeriğe geç

Cif Anlamı Nedir

FOB ve CIF ne demek?

En yaygın kullanılan Incoterms türleri CIF ve FOB kayıtlarıdır. CIF (Cost, Insurance and Freight) kaydı, masraflar, sigorta primi ve navlun dahil teslimatı belirtir. Free-on-Board (FOB) kaydı, gemide teslimatı belirtir.

CIF turkey ne demek?

Yargıtay kararlarında, CIF (Cost, Insurance and Freight) satış türü, mal bedeli, nakliye ve sigortanın ödendiği satış ve teslim şeklini ifade etmekte olup, söz konusu malların sadece yurtdışı nakliyeye tahsis edilerek satış şeklini ifade etmektedir.

CIF ödeme şekli nedir?

CIF (Maliyet, Sigorta ve Navlun), satıcının malların maliyetini ve taşıma ve sigorta maliyetlerini üstlendiği bir deniz yoluyla nakliye yöntemidir. CIP teslimat yöntemi (navlun ve sigorta ödenmiş) her türlü taşıma için kullanılabilir.

Cifi ne demek?

CIF değeri veya malın CIF değeri: Mal bedeli + sigorta bedeli + navlun ücretinin toplamıdır. CIF gönderim yöntemi: Uluslararası ticarette yaygın olarak kullanılan gönderim yöntemlerinden biridir ve en basit tanımıyla; ürün bedeline sigorta bedeli ve navlun bedeli dahildir.

FOB açılımı nedir?

FREE ON BOARD (FOB) Ülkemizde en yaygın kullanılan nakliye yöntemidir. Satıcı, malları belirtilen yükleme limanında, alıcının seçtiği gemide veya teslim edilen malları belirtilen şekilde hazır bulundurarak teslim eder.

FOB Price ne demek?

FOB (Free on Board) fiyatlandırması, satıcının malların maliyetini ve nakliyesini üstlendiği ticari bir terimdir. Bu terim kapsamında, satıcı malları taşıyıcı gemiye yükleme, liman masrafları, sigorta ve boşaltma maliyetlerini üstlenir.

Dış ticarette CIF ne demek?

“Maliyet Sigorta ve Navlun” anlamına gelen kısaltma; mal, sigorta ve navlun masraflarının satıcı tarafından karşılandığı nakliye yöntemini ifade eder.

FOB Turkey nedir?

FOB – Gemide Ücretsiz Teslimat Satıcı, ürünler gemiye yüklenene kadar tüm maliyetleri ve riskleri üstlenir. Ayrıca, ihracat gümrük işlemlerini gerçekleştirir. Malzemeler güverteye ulaştığında, alıcı tüm sorumluluğu üstlenir.

CIF kime ait?

Cif, Unilever’e ait bir temizlik markasıdır. İrlanda, İskandinavya ve Yeni Zelanda’da Jif olarak da bilinir. Kuzey Amerika’da Sunlight markasıyla ve Kanada, Güney Afrika, Hindistan ve Sri Lanka’da Vim markasıyla pazarlanmaktadır.

FOB navlunu kim öder?

FOB gönderim yöntemiyle ilgili ilginç konulardan biri de navlun ücretini kimin ödeyeceğidir. Bu konuda daha net bir ifade kullanmak gerekirse, “FOB origin, freight taken up” ifadesi varsa, navlun ücreti alıcıya aittir. Bu, ücretin alıcı tarafından karşılanması gerektiği anlamına gelir.

CIF teslim şeklinde gümrük masrafları kime ait?

CIF (Cost, Insurance and Freight): Navlun ve sigorta masrafları ödenerek teslimat: Bu gönderim yönteminin CFR’den farkı, satıcının mallar varış limanına ulaşana kadar nakliye sigortasını yaptırma ve ödeme sorumluluğunu üstlenmesidir.

CIF karayolunda kullanılır mı?

CIF maddesi, malların ihracat işlemlerinin de satıcı tarafından gerçekleştirilmesini şart koşar. Bu terim yalnızca deniz veya nehir taşımacılığında kullanılabilir.

CIF teslim şeklinde alıcının sorumlulukları nelerdir?

CIF teslim şeklinde alıcının yükümlülükleri: Bu teslim şeklinde satıcı, malları depoya taşımak için gerekli boşaltma ve ithalat işlemlerini gerçekleştirir. Malların gümrük işlemleri, iç nakliye ve diğer yükümlülükleri alıcının sorumluluğunda olup bu masraflar alıcıya aittir.

CIF Türk malı mı?

Unilever’in ev bakım kategorisindeki markalarından biri olan Cif, yaklaşık 40 yıldır temizlik ürünleriyle Türkiye’deki insanların hayatlarına dokunuyor. “Temizlik” dendiğinde akla gelen ilk markadır.

CIF ne işe yarar?

Leke çıkarıcı, mutfak ve banyo temizleyici, araç temizleyici gibi birçok alanda pratik bir şekilde kullanabileceğiniz Cif Krem Amonyak; yağ, kir, kireç ve pas lekelerinin olduğu her yerde pratik ve güçlü bir temizlik sağlar. Yüzeye zarar vermeden inatçı lekeleri bile çıkarmanıza yardımcı olur.

FOB ve CFR farkı nedir?

FOB (Free On Board): Satıcının, ürünün gemiye yüklenene kadar sorumluluğunun olduğunu, gemiye yüklendikten sonra ise sorumluluğun alıcıya ait olduğunu ifade eder. CFR (Cost and Freight): Satıcı, ürünün boşaltma limanına varana kadar organizasyonundan ve maliyetinden sorumludur.

FOB navlunu kim öder?

FOB gönderim yöntemiyle ilgili ilginç konulardan biri de navlun ücretini kimin ödeyeceğidir. Bu konuda daha net bir ifade kullanmak gerekirse, “FOB origin, freight taken up” ifadesi varsa, navlun ücreti alıcıya aittir. Bu, ücretin alıcı tarafından karşılanması gerektiği anlamına gelir.

CIF kodu nedir?

“Maliyet Sigorta ve Navlun” anlamına gelen kısaltma; mal, sigorta ve navlun masraflarının satıcı tarafından karşılandığı nakliye yöntemini ifade eder.

FOB sigortası kime ait?

FOB satış yönteminde, ihracatçı malları sözleşmede belirtilen tarihte alıcının belirttiği limanda gemi güvertesinde teslim eder ve o noktadan itibaren doğacak masraf ve riskleri ithalatçıya devreder. İhracatçı ihracatla ilgili formaliteleri tamamlamalı ve liman ve yükleme masraflarını üstlenmelidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir